‘Op bedevaart naar Canterbury’ is gebaseerd op de middeleeuwse vertellingen van Geoffrey Chaucer. Een brokje interactief volwassenentheater.
Geoffrey Chaucer begon omstreeks 1387 aan “The Canterbury Tales” te schrijven. Meer dan waarschijnlijk ging de auteur zelf mee op de bedevaart naar Canterbury die plaatsvond van 16 tot 20 april 1387. Chaucer en 29 andere pelgrims verzamelden in herberg “De Wapenrok”. Het schrijn van de heilige Thomas Beckett in Canterbury was hun einddoel. Harry Bailly, de waard van “De Wapenrok”, stelde voor om tijdens de bedevaart een spelletje te spelen. Elke pelgrim moest twee verhalen tijdens de heenreis en twee verhalen tijdens de terugreis vertellen. Het beste verhaal zou een gratis avondmaal winnen. De prijs werd nooit uitgereikt, want toen Chaucer in 1400 stierf, waren zijn Canterbury Tales verre van voltooid. Hij laat ons alleszins een schat aan filosofische, komische en erotische verhalen na. Kortom, voor elk wat wils. En die schat willen wij gebruiken om u te vermaken.
Deze interactieve voorstelling kan in om het even welke accommodatie gebracht worden. De aanwezige toeschouwers worden in groepjes verdeeld. Ze spelen allemaal pelgrim. Wie wil mag zich zelfs verkleden. De molenaars, baljuws, vrouwtjes uit Bath (de vrouw uit Bath was een vrouwtje van lichte zeden), aflaatverkopers en nonnen zitten bij elkaar aan een tafel. Sommige toeschouwers kunnen zelfs een rol krijgen.
Dat houdt het volgende in…
Een stevige drinker, in het stuk speelt hij de molenaar, wordt door ons voortdurend van drank voorzien. Er kan geboerd en geschreid worden aan tafel. Een preutse man of vrouw mag beschaamd reageren op de pikante verhalen. Iemand met een onbedaarlijke lach mag proberen de rest van het publiek mee te slepen. Sommige toeschouwers worden er een beetje doorgesleurd. Zij mogen zich uiteraard verdedigen. De organisator kan de namen van deze “slachtoffers” op voorhand doorgeven.
Op het einde van het stuk wordt er een prijs uitgereikt. De winnaar, die door het publiek bepaald wordt, krijgt een door ons meegebrachte fles bier of wijn.
Er is geen decor nodig. De belichting bestaat uit kaarsen die op de tafels worden gezet.
Ideaal voor bedrijven en verenigingen die hun leden een prettige en vooral originele avond willen bezorgen.